Over ons

Gebr.Valstar B.V. is actief in veredeling, vermeerdering en de productie van Calathea variëteiten.

Een groot aantal decoratieve soorten is succesvol veredeld en op de markt geïntroduceerd. Er zijn momenteel circa 60 variëteiten bekend, waarvan wij er momenteel circa 25 commercieel verhandelen. Het veredelen van Calathea ‘s is een continu proces, dat het bedrijf ook veel bekendheid heeft gegeven. Eigen variëteiten als de ‘Greystar’ en de ‘Triostar’ zijn al eens onderscheiden met een Holland Award voor de beste innovatie in de plantenteelt.

Een onderneming met historie en toekomst

Het ontstaan

De basis voor Gebr.Valstar B.V. is gelegd in 1978, toen oprichter Jac. Valstar in Honselersdijk begon met de teelt van Marantaceae. Vier decennia later is Gebr.Valstar B.V. de grootste producent ter wereld. De onderneming heeft eigen vestigingen in Maasland (de hoofdvestiging), Bleiswijk en Roosendaal.

Naast de eigen vestigingen zijn er samenwerkingsverbanden in Brazilië . Op een totale oppervlakte van ca. 115.000 m2 ligt het accent op de teelt van Calathea, een van de belangrijkste geslachten van de plantenfamilie ‘Marantaceae’.

 

Bedrijfsvideo

In de bedrijfsvideo laten we het volledige proces van ons bedrijf zien. Van het opweken van de stekjes tot het leveren bij de eindconsument. 

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.